Huur incasso begint bij de huurovereenkomst

Huur incasso begint bij de huurovereenkomst

Veel mensen denken nog even een huurovereenkomst van het internet te plukken en dan zelfs met de hand de gegevens erbij te schrijven. Allemaal op basis van vertrouwen. Fout! Een goed huurovereenkomst is het halve werk. Niet alleen particulieren maken hier fouten in ook makelaars.

Casus huurovereenkomst plus verwijzing algemene voorwaarden ROZ model

Onlangs hadden wij een incassoprocedure, de verhuurder had een bepaalde tijd huurovereenkomst en de huurder was voortijdig vertrokken en de laatste maanden niet betaald. De makelaar had de huurovereenkomst opgemaakt en die was in feite prima, alleen had hij vergeten de huurders de algemene voorwaarden te laten tekenen. De rechter overweegt tijdens een comparitie het boetebeding niet mee te nemen, omdat daar niet voor getekend is.

Inspectie bij aanvang huur en oplevering bij vertrek

De huurders hadden tevens een hoop schade aangericht, maar er was geen opleveringsrapport bij aanvang van de huur, zodat er ook niet bepaald kan worden wat de schade is aan de woning. Want het is het woord van de verhuurder tegen de huurder.

Huurders asocialen

De huurders gedragen zich als asocialen en zetten alles is om maar niet te hoeven betalen, geen enkel respect voor de verhuurder. Wat is een asociaal? Dat is iemand die zich misdraagt, een rotzooi van het huis maakt en uiteindelijk niet betaald.

Incasso eenvoudiger bij een sociale huurder 

Een sociale huurder heeft werk, een bedrijf en wil graag wat huren, hij houd het huis netjes bij en betaald altijd op tijd. Dit kunt u ook checken, d.m.v. een loonstrook, kopie kvk, bankafschriften etc.

Twijfel bij huurder, vraag meer borg

Vraag meer borg, in plaats van 1 maand borg, kunt u bijvoorbeeld 3 maanden borg vragen, indien de huurder daar niet over beschikt dan weet u dat de maandelijkse huur ook een probleem zal zijn. Een liquide huurder is beter dan een huurder die op zijn laatste centen zit.

Woning ontruimen, nooit zelf doen

Veel mensen denken dat ze een huurder er zelf even uit kunnen zetten, dat is niet het geval. U zal altijd naar de rechter moeten. Die dient een vonnis uit te spreken en dan kan de deurwaarder eventueel met begeleiding de woning ontruimen.

Meer weten over huurincasso?

info@juristu.nl